menu 

 

    Klubben

    Medlemmer

    Kommende Møder

    Hvad har vi smagt

    Opskrifter o.a

   Whiskey links
 

 


  
   
  

Startsiden



               

Vores WhiskyBlog


 

Whisky

 

Hit Counter  

 

Medlemsliste

   

 

Fra:     

Jim Murrays Bog "Whisky Guide" Bruger nedenstående Guide for bedømmelse af Whiskyen.

 

1.Næse (duft),

Det er ganske enkelt aromaen, duften,  der ofte mp afprøves flere ,  gange da den kan gemme sig og komme frem efter en stund i glasset og efter at have fået luft. Næsen kan fortælle meget om en whisky.

 

2. Smag

Det er det øjeblikkelige indtryk ved mødet med smagsløgene og handler om smagens udvikling, indtil den når sit ypperste og fylser munden.

 

3. Eftersmag 

Den er tit det vanskeligste begreb ved smagningen. Det er Whiskyens sande kendemærke, der ofte afslører dens alder. De bedste har en lang og fyldig eftersmag uden for meget eftersmag fra fadet.

 

4. Balance Helhedsindtryk.

 

 

Den enklete whiskey bedømmes på en skala  op til 100. der gives op til 25 point for hver af de fire elementer: Næse, Smag, Eftersmag og Balance (altså, totalindtrykket). Der gives altså op til 50 point for smagen alene og 25 for duften. samt 25 for Balancen (Helhedsindtrykket)

 

Herunder kan man så se hvad de samlede pointtal angiver og hvorledes bedømmelsen lyder.

 Bedømmelserne.

 

0-50

Nærmest helt udrikkelig.

51-64

Grim og bør absolut undgås.

65-69

Ganske ligegyldig.

70-74

Almindeligvis drikbar, men forvent ikke alverden.

75-79

Ordinær og normalt god nok, men den kan fejle.

80-84

God whisky, der skal prøves

85-89

God til glimrende, som absolut skal smages

90-93

Strålende

94-97

Superstjernewhisky, der giver grund til at leve

98-100

Bedre end noget, jeg har smag

 

 

 

 

 

Skriv til Web-master om tips, problemer m.m.  

Seneste opdatering 05. January 2008