menu 

 

    Klubben

    Medlemmer

    Kommende Møder

    Hvad har vi smagt

    Opskrifter o.a

   Whiskey links
 

 


  
   
  

Startsiden



               

Vores WhiskyBlog


 

Whisky

 

Hit Counter  

 

Flødeostekage

   

Flødeostekage

 

Tilberedningstid: 60+min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Dessert til 6-8

Bund
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks

Fromage
4 blade husblas
200 g flødeost naturel 37% (70+)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Karolines Køkken cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
2 pasteuriserede æggehvider
50 g florsukker

Gelé
1 dåse syltede kirsebær (ca. 340 g)
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas





Bund: Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en springform (20 cm i diameter).

Fromage: Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen, og stil flødeostekagen koldt til næste dag.

Gelé: Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd saften med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

Tip: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

Udviklet af: Karolines Køkken

Flødeostekage

Energiindhold
For hele retten: 14220 kJ

Fryseegnet: Ja, uden gelé

Energifordeling:

Fedt: 54%

Kulhydrat: 39%

Protein:7 %

 

 

Opskriften indgår i:

Opskriftsamlinger:

> Karolines Køkken

 

Læs om...

> Fromage og husblas