Tilberedningstid:
60+min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Dessert til 6-8
Bund
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
Fromage
4 blade husblas
200 g flødeost naturel
37% (70+)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Karolines Køkken cremefraiche 18% eller
cremefraiche 38%
1 tsk
vaniljesukker
1 tsk fintrevet
citronskal
1 spsk
friskpresset citronsaft
2 pasteuriserede æggehvider
50 g florsukker
Gelé
1 dåse syltede kirsebær (ca. 340 g)
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas
Bund: Smelt smørret. Smuldr kiksene
deri og bland det sammen. Fordel blandingen
i en springform (20 cm i diameter).
Fromage: Læg husblasen i blød i koldt
vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med
æggeblommer, cremefraiche, vanilje,
citronskal og -saft. Træk husblasen op af
udblødningsvandet og smelt den i en lille
skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i
ostemassen. Pisk
hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker
i og vend dem i
ostemassen. Hæld fromagen over
kiksene i springformen, og stil
flødeostekagen
koldt til næste dag.
Gelé: Hæld kirsebærrene til
afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd
saften med vand, til der er 2½ dl. Bland de
udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt
kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over,
når den begynder at stivne.
Tip: Abrikoser fra dåse kan anvendes
i stedet for kirsebær.
Udviklet af: Karolines Køkken |

Energiindhold
For hele retten:
14220
kJ |
Fryseegnet:
Ja, uden gelé |
Energifordeling: |
Fedt:
54% |
Kulhydrat:
39% |
Protein:7
% |
|
|
Opskriften indgår i: |
Opskriftsamlinger: |
> Karolines Køkken |
|
Læs om... |
> Fromage og husblas |
|
|