menu 

 

    Klubben

    Medlemmer

    Kommende Møder

    Hvad har vi smagt

    Opskrifter o.a

   Whiskey links
 

 


  
   
  

Startsiden



               

Vores WhiskyBlog


 

Whisky

 

Hit Counter  

 

Chokoladefondue med whisky-flødeskum

   

 

 

Chokoladefondue med whisky-flødeskum

 

 

Tilberedningstid: 30 min.
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 4


1 kg af årtidens frugt, fx ananas, sharon, mango og druer

1½ dl Karolines Køkken piskefløde
2 spsk whisky (eller anden spiritus efter smag)
2 tsk florsukker

100 g hvid chokolade
100 g flødechokolade
100 g mørk chokolade



Rens frugterne og skær dem i mindre stykker. Pisk fløde, whisky og florsukker til flødeskum. Stil det tildækket i køleskabet. Smelt de 3 slags chokolade hver for sig. Enten i vandbad eller i mikrobølgeovn. Ved smeltning i mikrobølgeovn skal der røres hver 20 sek. imellem hver opvarmning.
 
Server frugterne portionsvis eller på et stort fad. Læg små portioner af de 3 slags chokolade rundt om frugterne eller på en tallerken for sig. Ved serveringen stikker hver gæst en gaffel i frugtstykkerne, som dyppes i chokoladen og derefter i flødeskummet, som er anrettet i portioner eller i fælles skål. Kulden fra flødeskummet får langsomt chokoladen til at stivne, hvilket giver mange dimensioner og smagsnuancer.
 
Tips: Jo bedre chokolade du anvender, des bedre. Flødeskummet kan bruges i kaffe. Det kan tilsættes likør fx Drambuie (orangelikør) i stedet for whisky og florsukker.


 

Chokoladefondue med whisky-flødeskum

Energiindhold
For hele retten: 12240 kJ

Fryseegnet:
Ikke afprøvet

Energifordeling:

Fedt: 48%

Kulhydrat: 47%

Protein: 3%

Alkohol: 2%