Tilberedningstid:
30 min.
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 4
1 kg af årtidens frugt, fx ananas, sharon, mango
og druer
1½ dl Karolines Køkken piskefløde
2 spsk whisky (eller anden spiritus efter smag)
2 tsk florsukker
100 g hvid chokolade
100 g flødechokolade
100 g mørk chokolade
Rens frugterne og skær dem i mindre stykker.
Pisk fløde, whisky og florsukker til flødeskum.
Stil det tildækket i køleskabet. Smelt de 3
slags chokolade hver for sig. Enten i vandbad
eller i mikrobølgeovn. Ved smeltning i
mikrobølgeovn skal der røres hver 20 sek.
imellem hver opvarmning.
Server frugterne portionsvis eller på et stort
fad. Læg små portioner af de 3 slags
chokolade rundt om frugterne eller på en
tallerken for sig. Ved serveringen stikker hver
gæst en gaffel i frugtstykkerne, som dyppes i
chokoladen og derefter i flødeskummet, som er
anrettet i portioner eller i fælles skål. Kulden
fra flødeskummet får langsomt chokoladen til at
stivne, hvilket giver mange dimensioner og
smagsnuancer.
Tips:
Jo bedre chokolade du anvender, des bedre.
Flødeskummet kan bruges i kaffe. Det kan
tilsættes likør fx Drambuie (orangelikør) i
stedet for whisky og florsukker.
|

Energiindhold
For hele retten:
12240 kJ |
Fryseegnet:
Ikke afprøvet |
Energifordeling: |
Fedt:
48% |
Kulhydrat:
47% |
Protein:
3% |
Alkohol:
2% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|